St.Lucia


St.LuciaEtter å ha vekslet mellom Fransk og Engelsk styre hele 14 ganger, kan denne utrolig vakkere øya nå by på en intrigerende kombinasjon av det sofistikerte Franske, og det naturelskende England. Tilreisende er i all hovedsak imponerte over øyas skogdekkede fjeller, og dets fugle-, skillpadde-, og naturstudie muligheter.

St.Lucia har vel kanskje noe av den mest utsøkte glansen i Caribien, i sine twin peaks: The Pitons. De ligger nær svart, vulkansk sand, og har en romantisk setting verdig en stor Hollywood musikal.

Hovedstaden heter Castries. England tok senere permanent kontroll over St.Lucia i 1814. De etablerte sukkerplantasjer som Vest Afrikanske slaver bemannet.

I dag er St.Lucia et selvstendig medlem av det Britiske samveldet. Dronning Elisabeth den andre har blitt engasjert som statsoverhode.

For å få en oppdagelsesreise som ser ut som om den er tatt rett ut av National Geograpich, må du nesten ta en tur å se de store haugene av frukt og grønnsaker på Castries Market og Vendors Arcade. I sentrum av hovedstaden ligger Derek Wallcot Square, oppkalt etter St.Lucia`s vinner av Nobels Litteratur Pris.

St.Lucia

Er du fortsatt i humør for ”noe annerledes”? Skynd deg da til den sovende fiskelandsbyen Soufriere. På hovedtorvet vises det stolt frem arkitektur fra den Franske kolonitiden i en by som engang var et vulkankrater.

Fredagskvellens”Jump up”på Gros Islet er ansett å være en av de største festene i karibien. De spiddede konkyliene(Lambi på St.Luciansk Creolsk\Frank) smaker bare helt nydelig. Resten av maten på St.Lucia er også helt fortryllende. Her får du mat fra USA, Kina, England, Frankrike, Japan, Mexico, Italia, Jamaica og India.

Når det gjelder sport, bys det på de vanlige karibiske aktivitetene, slik som: Stuping, Snorkeling, Dykking, Stå på vannski, Vindsurfing, Seiling og dyphavsfiske.

Undervanns landskapet må sees. Helt fantastisk!